Volendam Cultureel

vanaf 8 pers. 7 uur

Met het arrangement 'Volendam Cultureel' ontdekt u Volendam op een manier die maar weinig mensen kennen. Informatieve en culinaire elementen zorgen voor een gevarieerd programma, waarbij elke kunst liefhebber zich gemakkelijk thuis zal voelen.

Met het arrangement 'Volendam cultureel' beleeft u Volendam zoals de meeste mensen het niet kennen. Informatieve en culinaire elementen zorgen voor een gevarieerd programma, waarbij elke kunstliefhebber zich gemakkelijk thuis zal voelen. Wat houdt het arrangement Volendam cultureel in?

In De Dijk haven 108 wordt uw gezelschap welkom geheten met koffie en appelgebak met slagroom. Een goed begin om in de juiste stemming te komen met uitzicht over de dijk, de haven en het Markermeer.

Hoog tijd om verder te duiken in de authentieke sfeer van Volendam. Een gids in origineel Volendams kostuum neemt u o.a. mee naar het Doolhof. Dit Doolhof dankt zijn naam aan het feit dat de bebouwing van de oude karakteristieke huisjes niet volgens een vast stratenpatroon verloopt. Informatie en tal van anekdotes wekken de geschiedenis van wonen en werken in deze pittoreske wijk weer tot leven.

Vervolgens gaat u op pad naar het Volendams Museum. Hier kunt u genieten van diverse expositie's van o.a. de Volendamse (en nationale) klederdracht en sieraden, uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, aardewerk, foto’s, literaire en muzikale kunstvormen, ansichtkaarten, oude interieurs, visserij en nevenbedrijven, uitingen van volkskunst en huisvlijt met jaarlijks wisselende thematentoonstelling en inclusief bezoek aan filmzaal en sigarenbandjeshuisje met mozaïeken en decoraties van 11 miljoen sigarenbandjes. 

Na het bezoek aan het Volendams museum is het tijd voor de groepsfoto in het wereldberoemde Volendammerkostuum. Vele filmsterren, popsterren, politiek leiders, beroemde zakenlieden en zelfs koninklijke leden gingen u hierin voor. Het aankleden leidt tot hilarische taferelen, maar het resultaat met de prachtige Volendammer haven of het een karakteristiek Volendams interieur op de achtergrond levert een uniek en blijvend aandenken aan deze dag op. Elke deelnemer krijgt 1 exemplaar van 13x18 cm.

Daarna is er nog tijd om te genieten van een terrasje op de dijk van Volendam!

Tenslotte nog even heerlijk nagenieten. In een sfeervol restaurant met uitzicht op het IJsselmeer bieden wij u een heerlijk diner aan, bestaande uit de Dagje Volendam Tafel. De wereldberoemde beroemde Dagje Volendam Tafel wordt voor u gedekt met diverse vis en vleessoorten, salade, sauzen en frites. (excl. voor-nagerechten en consumptie's)

Dit arrangement is te boeken van 1 april tot en met 31 oktober!

Vraag  nu vrijblijvend hier u offerte aan. Of neem vrijblijvend contact met ons via 0299-242029.

Inclusief

  • Unieke dag in ons mooie dorp
  • Enthousiaste begeleiders
  • Koffie + Appelgebak
  • Foto in Volendamse klederdracht
  • Diner
  • Ontdek Volendam

 

Offerte aanvragen